Anthonie van Diemenstraat 2b, 4104 AE Culemborg
info@stadsschutterijculemborg.nl

Huisregels – buiten

De handboogsport is niet gevaarlijk als iedereen zijn/haar gezond verstand gebruikt en niets of niemand in gevaar brengt en de regels in acht neemt.

 • Wij schieten op het terrein van één van onze leden. Wij zijn daar als leden te gast en er wordt van je verwacht dit in acht te nemen.
 • Het is mogelijk dat het nodig is om met meerdere schutters op 1 doelpak te schieten. Het risico op schade aan je pijlen is ten alle tijden voor eigen risico.
 • Er is parkeergelegenheid voor meerdere auto’s, maar als je kan carpoolen heeft dat uiteraard de voorkeur.

Regels

 1. Iedereen is verantwoordelijk voor de veiligheid en er word ook verwacht dat elke schutter deze in acht neemt!
 2. Pijlen dienen ten alle tijden worden opgeruimd!
 3. Er wordt samen gezocht naar pijlen, dit om de kans op het vinden van pijlen te vergroten en zo min mogelijk oponthoud bij het schieten te hebben.
 4. De baancommissaris heeft het laatste woord in zaken van veiligheid.
 5. De baancommissaris bepaalt op grond van de bekwaamheid van de schutter in het boogschieten op welke afstand elke schutter mag schieten.
 6. Opbouwen en opruimen doen we samen!
  1. Aan leden die bijtijds aanwezig zijn, word verzocht te helpen met de opbouw en het plaatsen van de bokken en doelpakken.
  2. Aan leden die als laatste schieten wordt verzocht te helpen met de afbouw en het opruimen van de bokken en doelpakken.

De binnen locatie van de club zal per 1 mei op vrijdags gesloten zijn tot het einde van het buitenseizoen, tenzij het anders gecommuniceerd wordt via Facebook en/of WhatsApp.