Anthonie van Diemenstraat 2b, 4104 AE Culemborg
info@stadsschutterijculemborg.nl

Regiocompetitie 2023 KHSN

Regiocompetitie 2023 KHSN

Op 8 oktober begonnen 4 schutters van SSC aan de regiocompetitie van de KHSN. Er werden 7 rondes geschoten van 30 pijlen, waarbij de beste 6 scores meetelden voor de eindstand, vergelijkbaar met onze wintercompetitie. Jan Griffioen en Dylan Griffioen deden mee met Recurve, Jos Ras en André Kuijpers met Barebow.

Na 3 geschoten ronden werden de schutters op basis van hun gemiddelde ingedeeld in een klasse. Jan kwam in Recurve klasse 4, Dylan in Recurve klasse 6, Jos in Barebow klasse 1, en André zat al in Barebow klasse 1 op basis van zijn scores van vorig jaar.

Toen de schutters op 10 december voor hun laatste wedstrijd stonden, was het behoorlijk spannend. Jan stond 5e en kon zich nog een plaats omhoog schieten. Dylan stond 10e en kon ook nog klimmen bij een goede score. André stond 2e en moest zijn plek verdedigen ten opzichte van de nummer 3. De 1ste plaats was niet meer te behalen.

Jan schoot zijn persoonlijk record aan diggelen, met 262 punten! Hierdoor wist hij een plek te klimmen naar de 4e plek, een uitstekend resultaat! Dylan schoot in zijn ronde 200 punten, een score die zijn gemiddelde verbeterde en hem naar een 9e plek deed klimmen. Een resultaat om trots op te zijn.

André moest zijn slechtste score verbeteren om zijn 2e plek te behouden. Hij schoot een redelijke ronde van 243 punten, 8 punten meer dan nodig. Hierdoor behield hij zijn 2e plek en nam een mooie zilveren medaille mee naar huis. Ook dit was een uitstekend resultaat.

Jos schoot voor het eerst mee met de wedstrijden van de KHSN, en dit was een geslaagde ervaring. Helaas kon hij niet de vereiste 6 rondes schieten om een tellende score neer te zetten. Volgend jaar zal hij uitkomen in de Compound klasse, waar hij zeker zal gaan uitblinken. We zullen hem dan zeker weer volgen.

Alle schutters, gefeliciteerd met de behaalde resultaten en veel succes bij de Rayonkampioenschappen!